Tips bij het gebruik van bouwhekken

2023-03-01
Bouwhekkennederland

Bouwhekken worden vaak gebruikt bij diverse bouwprojecten. Toch zijn er enkele fouten die, naar onze mening, vaak onnodig worden gemaakt. Dat is zonde, je hebt namelijk een grotere kans op een ongeluk met de bouwhekken. Dat terwijl bouwhekken er juist zijn voor de veiligheid van de bouwvakkers én de omwonenden. Daarom willen wij jou graag deze tips meegeven om deze fouten te voorkomen. Zo houden we het gebruik van bouwhekken écht veilig!

 

Tip 1, let op de wind

Niet alleen in de herfst maar ook in de andere seizoenen wil het in Nederland nog wel eens flink gaan waaien. Zeker als jij bouwhekken met doeken gebruikt, kan het snel gebeuren dat ze omwaaien. Een klein beetje wind kan al voldoende zijn. Zorg er daarom voor dat jij de bouwhekken goed vast zet, zo voorkom jij gevaarlijke situaties en blijven jouw bouwhekken recht.

 

Tip 2, afleiding voor omstanders

Als jij ooit zelf op een bouwplaats hebt gewerkt weet jij dat een bouwplaats veel bekijks trekt. Mensen zijn nieuwsgierig en nemen graag een kijkje. Dit hoeft in de eerste plaats niet verkeerd te zijn, maar zorg er wel voor dat je geen rijdend verkeer afleidt. Door bouwhekken met doeken te plaatsen, kun jij voorkomen dat je het verkeer afleidt. Ook is het soms net wat mooier als jij een drukke bouwplaats midden in de stad kan afdekken met doeken.

 

Tip 3, het goedkoopste hek kiezen

Het kan verleidelijk zijn om het goedkoopste hek te kiezen dat er is. Toch is het aan te raden om voor een hek te kiezen dat past bij jouw project. Ook als dit hek net wat duurder is dan een goedkoper, ander exemplaar. Door te investeren in een goede bouwhekken, kun je vaak langer gebruik maken van datzelfde bouwhek. In dit geval geldt dan het bekende spreekwoord goedkoop is duurkoop.

 

Tip 4, denk na over de omgeving

Iets wat soms vergeten wordt, is de omgeving. Het is altijd verstandig om na te denken over de omgeving waarin jij het hek wilt plaatsen. Zo kan het onverstandig zijn om bouwhekken te plaatsen waar kinderen makkelijk in kunnen klimmen, als je in de buurt van een school of speelplaats bouwt. Kinderen wil je te allen tijde niet zomaar op de bouwplaats hebben lopen. Zorg dus dat je in dat geval een hek plaatst waar ze niet in kunnen klimmen.