Projectleider


Functieomschrijving

Als civiel projectleider ben je verantwoordelijk voor de gehele looptijd van het project, zowel praktisch als financieel. Het maken van een werkplanning en het beheersen van de kosten zijn erg belangrijke taken van de projectleider. De projectleider zorgt ervoor dat de projecten snel en goed worden doorgrondt en de onderlinge samenhang realiseert. In samenspraak met werkvoorbereiders, tekenaars, calculators, etc. zorg je ervoor dat de juiste taken worden gedelegeerd tijdens het gehele proces.

Als civiel projectleider ben je tevens het aanspreekpunt voor onderaannemers, leveranciers adviseurs, etc. Je onderhoudt contacten met opdrachtgevers en coƶrdineert het inkoopproces van goederen en diensten.

Bij deelname in bouwteams zit de projectleider vaak de bouwvergaderingen voor.

Plaats in de organisatie

De projectleider valt in veel gevallen direct onder toezicht van bijvoorbeeld een hoofdbedrijfsbureau of directie (management).

Functie eisen

Als civiel projectleider beschik je over een HBO diploma of MBO met diverse aanvullende cursussen en/of ervaring. Tevens ben je communicatief zeer goed onderlegd en kun je financieel het totale project verantwoorden. Kennis van projectmanagement behoort tot aanbeveling in deze functie.