Hoofduitvoerder (civiel)


Functieomschrijving

De Hoofduitvoerder is de operationeel projectleider bij een bouwproject. Dit houdt in dat hij de leiding heeft over alle uitvoerders van een project, die allemaal zo efficiƫnt mogelijk ingezet moeten worden om binnen een gestelde termijn hoge kwaliteit te leveren.

De Hoofduitvoerder weet zelf veel van het bouwproces en heeft de benodigde technische kennis opgedaan als uitvoerder. Hij is dan ook goed in staat om precies in te schatten hoeveel mensen en materialen er bij elke klus nodig zijn. Hij is een goede organisator met een praktische instelling. Hij is eigenlijk de baas, opzichter en planner van de dagelijkse gang van zaken op een bouwterrein.

Naast de planmatige aspecten van het werk bewaakt de Hoofduitvoerder ook de kwaliteit van de bouwprojecten. Hiervoor zal hij regelmatig de vorderingen controleren. Zo brengt hij veel tijd door met het rondlopen op de bouwplaats en het aansturen en coachen van zijn mensen. Door zo direct toezicht te houden kan hij direct inspelen op ontwikkelingen en plannen aanpassen.

Plaats in de organisatie

De hoofduitvoerder legt verantwoording af aan de hoofd uitvoering of projectleider.

Functie eisen

  • MBO+ of HBO werk en denk niveau
  • Communicatief ingesteld
  • Technische kennis
  • Kennis van bestekken
  • Kennis van tekeninglezen