Bekijk hier alle nieuwsberichten

Weekers maakt regeling lage btw...

Vrijdag 28 Februari 2014

Den Haag - Staatssecretaris Weekers van Financiƫn verlaagt per 1 maart 2013 tijdelijk het btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar.

In tegenstelling tot bij de eerdere btw-verlaging in 2010-2011 valt dit keer ook het aanleggen en onderhouden van tuinen eronder. Het verlaagde btw-tarief geldt voor de periode van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014.

Net als bij de vorige btw-verlaging geldt het lage tarief alleen voor de loonkosten. Materiaalkosten blijven belast met 21 procent btw.

EcoNexis Huis

Maandag 3 November 2014

Als deelnemer van de Societeit Infra Noord heeft Bouw&Civiel een bezoek gebracht aan het EcoNexishuis te Zwolle.

Gedurende de rondleiding door deze woning is er een beeld gevormd hoe een toekomstig huishouden ingericht kan worden waarbij gebruik is gemaakt van een slim energienet, oftewel smart grid.

Door een bedieningspaneel op de wand kun je zien op welk tijdstip je bijvoorbeeld het beste je wasmachine kunt laten draaien als je gebruik wenst te maken van de zelf opgewekte zonne-energie of als je gebruik wenst te maken van de voordeligste stroomtarieven. Regenwater wordt opgeslagen in een watertank en gebruikt om o.a. de wc door te spoelen. Restwarmte wordt opgeslagen en hergebruikt. Oftewel, alle mogelijkheden om duurzaamheid te promoten komen hier aan bod.

Een zeer leerzame ervaring en zeker een eyeopener op het gebied van energiebesparing, duurzame energie en een beter leefomgeving.

Aansluitend een wandeling gemaakt over het terrein van Enexis en het nieuwe kantoorpand van (helaas alleen) de buitenkant kunnen bewonderen.